50% מהמנהלים – כישורי העובדים שלנו אינם תואמים את סף הקבלה לתפקידם

50% מהמנהלים – כישורי העובדים שלנו אינם תואמים את סף הקבלה לתפקידם

כ-50% מהמנהלים בארה"ב חושבים שהעובדים אינם עומדים בתנאי הסף לתפקידים, מה שמהווה את אחד הגורמים לצמיחה שלילית במשק.

שיתוף
HR Analytics
HR Analytics

על פי סקר שנערך בארה"ב, בחסות ה-American Work Office, כ-50% מהמנהלים סבורים שהעובדים שלהם אינם עומדים בתנאי הסף לתפקידים מבחינת השכלה פורמלית, ידע וכישורים מקצועיים לתפקידים קונקרטיים, מה שמהווה את אחד הגורמים לצמיחה השלילית במשק.

חרף העובדה שמעסיקים יזדקקו לעובדים בעלי כישורים טכנולוגיים ספציפיים בארבע השנים הקרובות, עובדים בעלי השכלה פורמאלית, תעודות והכשרות קונקרטיות, למעלה מ-52% הודו שהם אינם מציעים מסלולי לימודים גבוהים או הכשרה מקצועית, ואף לא ימי עיון, כינוסים והדרכות מקצועיות, במקום העבודה. הסיבה לכך היא כמובן תקציבית.

כאשר העובדים נשאלו האם הם היו מעוניינים או חושבים שהם זקוקים למסלולי הכשרה מקצועית מטעם העבודה – 62% השיבו בחיוב. העובדים אף טענו כי מסלולי לימודים והכשרה למיניהם, הם כיוון שהיו רוצים לפנות אליו גם באופן פרטי, אולם צופים קשיים ובעיקר בעיות של תקציב וזמן. כמו כן, חלק מהעובדים טוענים כי הם אינם יודעים באיזה מסלול לימודים ו/או הכשרה מקצועית עליהם לבחור ולאילו כישורים טכניים הם יזדקקו כדי להתקדם במקום עבודתם.

העובדים המעוניינים במסלולי הכשרה מקצועית (62%) אמרו שתכניות אלו היו יוצאות לפועל אם מקום העבודה היה בוחר עבורם את המסלול, מממן אותו ומקצה להם זמנן ומקום ללימודים ולהתנסויות.

מנתוני הסקר ניתן להסיק כי קיים צורך משמעותי בהקניית ידע וכלים מקצועיים, בעיקר טכנולוגיים. העובדים והמנהלים מכירים בפער בין הידע ורמת המקצועיות הנדרשים לבין המצב הקיים. והיות והעובדים לא יהיו אלא שיובילו את המהלך, שכן אין להם את האמצעים לעשות זאת, נשארת המסקנה הברורה – ארגונים המחפשים אחר הון אנושי יאלצו להכניס ולפתח מסלולי לימודים, הכשרות מקצועיות, הדרכות קבוצתיות ופרטניות, E-learning ואף פניה למיקור חוץ, לפתרונות הכשרה מקצועיים, זאת כדי לעמוד בתנאי השוק התחרותיים, ערב היציאה מהמיתון. 

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

תגובה 1

  1. שיטות הגיוס לא טובות!
    עובדה היא שכבחברות סטרטאפ שבהם הגיוס נעשה ישירות ע"י המנכ"ל / סמנכ"ל, אחוז ההצלחה / אחוז הניוד נמוך משמעותית מגיוסים בחברות גדולות.
    עובדה היא שמנהלים יודעים להעריך ולאפיין יותר נכון מקרים שמוגדרים ע"י משאבי אנוש כOver qualified או שלל הגדרות חסרות תוכן.
    זה לא ששיפור יכולת מקצועית או הדרכה נכונה של העובדים היא לא דבר חשוב. אבל אין ספק שאפשר היה להשקיע פה פחות אם העובדים היו מתאימים לתפקיד מראש.

    אגב, היום כשדור הוואי הוא דור סורק שמבין בכל מיני תחומים מבינים שהרבה מזה זה לא השכלה. זה יכולת לביצוע התפקיד.

    דוד

השאר תגובה