שיתוף

לוחות הזמנים הצפופים, האימיילים הרבים שיש לענות עליהם, שיחות עבודה, פגישות וסוגים רבים אחרים של עומס בעבודה, הופכים את השמירה על הבריאות בעבודה לדבר מורכב ולא פשוט ליישום.

לבריאות ולרווחה האישית יש הרבה מאוד היבטים חיוניים עבור כל עובד וכל מנהל, אלא שהדרישות בעבודה עלולות לגרום לעובדים ומנהלים כאחד, לדחוק את השמירה על הבריאות הצידה מפני כל המשימות בעבודה.

שעות העבודה מהוות חלק משמעותי ביותר מזמנם של השכירים שעובדים במשרות מלאות. כאשר העובדים והמנהלים מרגישים שיש הרמוניה בין הקפדה על הבריאות לבין ביצוע המשימות בעבודה, יש להם סיכויים טובים יותר להשיג הצלחות בעבודה ובתחום הבריאות גם יחד.

איזון בין עבודה לחיים אישיים הוא חיוני לשמירה על הבריאות, ומכיוון שכל כך הרבה שעות בשבוע שלך מבלים בביצוע משימות בעבודה, חשוב למצוא דרכים לכלול הרגלים בריאים יותר בזמן העבודה.

הנה 4 רעיונות שמנהלי משאבי האנוש יכולים ליישם גם לגבי עצמם, וגם כדי לשתף עם העובדים והמנהלים לגבי שמירה על הבריאות במהלך שעות העבודה:

1 לשמור על תנועה ופעילות פיזית:

הישיבה שעות על גבי שעות מול מסך המחשב לא מיטיבה במיוחד עם גוף האדם, ולמרות זאת, ברוב המקרים זהו היבט בלתי נמנע עבור רוב העובדים בעבודה משרדית.

אבל יש כמה דרכים שניתן לשלב תנועה פיזית במהלך יום העבודה. מחקרים שבוצעו בארה"ב בקרב עובדים מראים כי גם כשזמנם של העובדים הינו מוגבל מאוד ולחוץ, הם יכולים להשאר פעילים, הודות לדרכים יצירתיות שהעובדים מצאו לעצמם להתנועע.

לדוגמה, להשתמש במדרגות במקום במעלית, להקדיש חלק מהפסקת הצהריים להליכה קצרה, או לעשות הפסקות של 3-5 דקות כדי לעשות מתיחות.

2 לנצל את ההפסקות ולא לעבוד במהלכן:

עובדים שלא עושים הפסקות במהלך יום העובדה חווים שחיקה וסטרס שמפחיתים את יכולות העבודה שלהם, וגובים מחיר מגופם.

כאשר העובד חווה לחץ, גופו מגיב על ידי הפעלת מערכת העצבים ושחרור כימיקלים שרק מגבירים את תגובת הלחץ.

לכן רצוי לא לעבוד בשעות המיועדות להפסקות, גם אם העובד מרגיש שהוא ממש חייב לנצל את זמן ההפסקה כדי להמשיך לעבוד מול המחשב.

בנוסף להפסקות במהלך יום העבודה, חשוב גם לנצל את ימי החופשה הצבורים כדי לקחת פסק זמן מהעבודה (ולא לעבוד במהלך ימי הופשה).

הפסקות קבועות מהעבודה נותנות לנפש ולגוף הזדמנות להתאושש, ומאפשרות לחזק את הנחישות ולחזור למשימות בעבודה בקלות ובהירות נפשית.

3 לקחת לעבודה ארוחת צהריים מאוזנת:

רק מעט מאוד אנשים מעל גיל 18 מקבלים את כמות הפירות, הירקות והדגנים המלאים המומלצים לגבי תזונה יומיומית.

וכאשר שקועים בעבודה, קשה הרבה יותר לאכול ארוחה בריאה ומזינה. במקום להסתמך על מכונות ממכר החטיפים והסנדביצ'ים או על מסעדות מזון מהיר מקומיות, עדיף לארוז מראש, בצידנית בד, כמה אפשרויות בריאות יותר שיבטיחו את קבלת הסיבים התזונתיים, החלבונים, הוויטמינים, המינרלים וחומרים מזינים אחרים הדרושים לאדם.

פירות טריים וכמה ירקות חתוכים הינם נוחים לא פחות לאכילה במהלך היום מאשר שקית צ'יפס או חטיפים ממותקים.

4 לשתות מספיק מים:

יש יתרונות רבים וחשיבות רבה לשתיית מים בתדירות גבוהה במהלך היום. מעבר לעובדה שבמים אין קלוריות, מחקרים מראים שכאשר שותים מספיק מים, המערכות בגוף (כולל המוח) מתפקדות טוב יותר, הגוף פועל ביעילות רבה יותר והסיכון להרגיש צורך במתוק, יורד.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה