ככל שבני דורות הבייבי בום ודור ה-X מתבגרים ופורשים לגמלאות או מתקרבים לגיל פרישה, הולך וגובר חלקם של בני דור המילניום בכוח העבודה ובתוך כך גם בתפקידי ניהול.
מדובר בשינוי דורי משמעותי שיוצר מהפיכה בשיטות הניהול בארגונים, שכן בני הדור הזה, שנכנסים יותר ויותר לתפקידי ניהול, מביאים איתם נקודות מבט חדשות וסגנונות ניהול שונים.
בניגוד לדורות קודמים, בני דור המילניום נותנים עדיפות לשיתוף פעולה, לשקיפות, לגיוון תעסוקתי ולמטרות חברתיות.
מנהלים בני דור המילניום נוטים יותר להעריך אינטליגנציה רגשית, רווחת עובדים וגיוון בקבלת החלטות.
מדובר בתפנית המאתגרת את גישות הניהול המסורתיות, ומחליפה אותן במודלים של ניהול שהם מכילים וגמישים יותר.
שליטה בטכנולוגיות מתקדמות היא נקודת חוזק נוספת שבני דור המילניום מביאים איתם לתפקידי הניהול.
מדובר בדור שגדל בתקופה של התקדמות טכנולוגית מהירה, והם מרגישים בנוח למנף כלים דיגיטליים כדי לייעל את העבודה, לנהל עובדים מרחוק ולהניע חדשנות.
הידע הטכנולוגי שלהם מאפשר להם להסתגל במהירות לפלטפורמות חדשות, מה שהופך אותם למנהלים יעילים במקום עבודה דיגיטלי המתפתח במהירות.
עם זאת, אין ספק שגם מנהלים בני דור המילניום מתמודדים עם אתגרים.
בין העובדים הכפיפים להם ניתן למצוא גם עובדים מבוגרים ומנוסים יותר, מה שמאלץ אותם להתמודד עם הבדלים בינ-דוריים בכל הקשור לסגנונות תקשורת, לציפיות מהעובדים וציפיות העובדים מהארגון ולהרגלי עבודה.
הבדלים אלה עלולים להפוך לקרקע ליצירת חיכוכים, מה שדורש מהם להיות קשובים לכל העובדים בלי קשר לגילם.
על הארגונים לספק תמיכה, לרבות תוכניות פיתוח מנהלים והזדמנויות חונכות, כדי לסייע למנהלים החדשים לגשר על פערים אלה ולטפח צוותים מגובשים.
זאת ועוד, ככל שיותר ויותר מבני דור המילניום מתקדמים לתפקידי ניהול, כך לארגונים יש יותר הזדמנויות להגדיר מחדש את התרבות הארגונית סביב ערכים כמו גמישות, אותנטיות ולמידה מתמשכת.
גישתם של בני דור המילניום לניהול יכולה ליצור ארגונים מעורבים יותר, עמידים יותר ובעלי חשיבה קדימה – תכונות חיוניות בנוף העסקי המורכב כיום.
משנת 2023 ועד השנה (2025) הגילאים של בני דור המילניום (המוגדרים כמי שנולדו בין השנים 1981 ל-1996) הם 27 עד 44. המשמעות היא שהם ניצבים כיום בשלבי הקריירה המרכזיים לתפקידי ניהול.
מהערכות שעלו במחקרים שבוצעו בחמש השנים האחרונות עולה, כי בין המאפיינים הבולטים של בני דור המילניום בתפקידי ניהול יש לציין את העדפתם לאיזון בין עבודה לחיים אישיים והכנסת יותר ויותר טכנולוגיות לארגונים בכל התחומים.
ב-2019 התפרסם ב-CNBC מאמר בו צוין כי כ-28% מבני דור המילניום החזיקו בתפקידי ניהול באותה תקופה.
מדו"ח של GWI שפורסם ב-2023, ובחן מגמות והתפתחויות לקראת 2025 עלה, כי כ-79 אחוזים ממקבלי החלטות מבני דור המילניום עבדו ב-2023 במשרה מלאה.
מאמר שפורסם ב-Wowledge ב-2023 ציין, כי בני דור המילניום – שמהווים את פלח כוח העבודה הגדול ביותר, הצפוי להוות כ-75% מכוח העבודה בעולם עד שנת 2025 – לוקחים על עצמו יותר ויותר תפקידי ניהול.
המאמר ציין, כי הרקע הדיגיטלי של דור המילניום והעדפתו לאיזון בין עבודה לחיים אישיים הובילו אותם ליישם – כמנהלים – הסדרי עבודה גמישים.
מסקר של דלויט שנערך ב-2023 ופורסם ב-2024 עולה, כי כ-58% מבני דור המילניום מאמינים שיש להם את הכוח להניע שינוי בארגונים שלהם.