שיתוף

אחרי שנים רבות בהן עבודה מהבית, לפחות בחלק מימות השבוע נתפסה כהטבה שניתנה רק לעובדים בכירים ולטלנטים בעלי כישורים יחודיים, לפתע פתאום, בבת אחת, קיבל אחוז ניכר מהעובדים את ההזדמנות לעבוד מהבית.

אין ספק שמגיפת הקורונה שינתה את הדרך בה העובדים, עובדים ומתקשרים זה עם זה במקום העבודה ומחוצה לו, כאשר ארגונים רבים עברו לעבודה מרחוק.

כעת, לאחר שאחת המשאלות היותר נחשקות התגשמה, פתאום, רבים מהעובדים תוהים מתי יחזרו לעבודה לפחות בחלק ניכר מימי השבוע.

בעקרון, אין תבנית אחת שמתאימה לכל העובדים ולכל המעסיקים. יש עובדים שמעוניינים להמשיך לעבוד מהבית, בין אם באופן חלקי או מלא, ויש עובדים שמעוניינים לחזור למשרדים.

יש מעסיקים שרוצים לראות את העובדים מול עיניהם במשרד, ויש מעסיקים שמעדיפים שעובדיהם ישארו לעבוד בביתם, ובכל יחסכו לארגון כסף רב בעלויות עבור הנדל"ן וכל הכרוך בכך.

מומחים מאמינים כי כיום יותר מתמיד, מעסיקים חייבים להקשיב לעובדים שלהם כדי להבטיח שהם עונים על הצרכים של האנשים שמתחזקים את העסק שלהם ובידיהם הכוח להביא אותו לצמיחה.

מסקר שערך האתר גלסדור ברבעון הראשון של 2020 עלה, כי כ-45% מהעובדים הביעו עניין לחזור לעבוד במשרדי החברה שלהם בקיץ 2020 וכשלושה רבעים מהם היו להוטים לחזור למשרד בתקופה בה נערך הסקר.

עם זאת, לגבי הטווח הארוך אמרו כ-65% מהעובדים כי אם תהיה להם אפשרות, הם יעדיפו לעבוד מהבית במשרה מלאה לאחר הסרת ההגבלות.

מהסקר עלה עוד, כי יותר מ-60% מהנסקרים השיבו כי אילו היו מחפשים כעת עבודה חדשה, הם היו שוקלים להגיש מועמדות למשרה מרוחקת לחלוטין מבחינה גיאוגרפית, מאיזור מגוריהם.

כאשר שוקלים להעביר את העובדים לעבוד מהבית בכל ימות השבוע חשוב לזכור, כי במהלך 2020 וגם בתחילת 2021, כאשר שיעור ניכר מהשכירים עבדו מהבית כמעט כל הזמן, היו לא מעט עובדים שדיווחו על בדידות.

ממחקרים שבוצעו באותה עת על ידי חברת המחקרים האמריקאית גאלופ עלה, כי ככל שגבר מספר המחוסנים ואנשים החלו להתרועע באופן חופשי יותר, ניתן היה לראות ירידה בבדידות של העובדים מביתם.

לדברי החוקרים, אפשרות אחת היא שעובדים מרוחקים הסתגלו והתאקלמו ככל שהתרגלו לעבוד מהבית. אפשרות אחרת היא שחלק מהעובדים מהבית שחשו בדידות בשנת 2020 היו בין הראשונים שחזרו למשרד ברגע שהמשרדים החלו להיפתח.

החוקרים של גאלופ טוענים עוד, כי חשוב שארגונים יטפחו כל הזמן את נושא הרווחה החברתית בקרב העובדים שלהם וישימו לב לעובדים שחשים בודדים.

לדברי החוקרים, הבדידות פוחתת כאשר העובדים מודעים לנקודות החוזק שלהם ומסוגלים לחלוק אותן. כמו כן, עבודה פרודוקטיבית עם עמיתים לעבודה בונה קשרים חברתיים חשובים, ומפחיתה את תחושת הבדידות.

כ-15% ממשתתפי הסקר של גאלופ השיבו כי הם 'מסכימים מאוד' עם הקביעה שכיש להם הזדמנות לעשות את מה שהם עושים הכי טוב, זה מפחית את תחושת הבדידות. כ-40% אמרו שהם 'לא מסכימים מאוד' עם קביעה זו וכ-32% לא מסכימים איתה כלל.

בסיכומו של דבר ניתן להסיק כי חשוב מאוד שמנהלי משאבי האנוש יאמצו את המרכיב החברתי של העבודה, וייזמו מצבים שבהם העובדים יכירו זה את זה באופן אישי, גם כאשר הם עובדים מהבית – בין אם הם מתגוררים באיזור הקרוב למשרד, או באיזורים גיאוגרפים מרוחקים.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה