שיתוף

בינה מלאכותית, באמצעות ChatGPT יכולה לסייע למנהלי משאבי אנוש לזהות עובדים שמתחילים לשקול מעבר לחברה אחרת (עזיבת החברה) על ידי הענקת תובנות והצעות על סמך נתונים זמינים.

חשוב לציין ש-ChatGPT יכול אמנם לספק תובנות והצעות חשובות, אבל מנהלי משאבי אנוש צריכים להשתמש במומחיות, ביכולות השיפוט וביכולות האמפתיה שלהם, כדי לטפל בשימור עובדים ביעילות.

יש לראות ב-ChatGPT כלי המסייע למנהלי משאבי אנוש בקבלת החלטות, ולא תחליף לאינטראקציה והבנה אנושית של עובדים.

להלן 10 נקודות ש- ChatGPT יכול לתרום כדי לאתר עובדים ששוקלים עזיבה ולשמר אותם:

1 ניתוח נתוני העובדים:

מנהלי משאבי אנוש יכולים לספק ל-ChatGPT גישה לנתוני עובדים, כגון סקירות ביצועים, רישומי נוכחות (והיעדרויות) וסקרי שביעות רצון ומחוברות.

ה- ChatGPT יכול לנתח נתונים אלה כדי לזהות סימנים פוטנציאליים של תחושת התנתקות או חוסר שביעות רצון, כגון ירידה בביצועים, היעדרות מוגברת, משוב שלילי, ירידה במוטיבציה או ירידה בעניין בעבודה.

2 ניטור ערוצי תקשורת:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לסייע למנהל משאבי האנוש בניטור ערוצי תקשורת שונים, לרבות אימיילים, תיעוד צ'אטים או פלטפורמות משוב של עובדים.

במהלך הניטור, ChatGPT מחפש מילות מפתח ומנתח סנטימנטים שעשויים להצביע על כוונה פוטנציאלית של העובד לעזוב.

ה- ChatGPT יכול לסמן שיחות או דפוסים המצביעים על כך שעובדים שוקלים הזדמנויות עבודה אחרות או מביעים תסכול מעבודתם.

3 מודלים לחיזוי:

על ידי מינוף נתונים היסטוריים של עובדים וטכניקות למידת מכונה, ChatGPT יכול לעזור למנהלי משאבי אנוש לפתח מודלים של חיזוי כדי לזהות עובדים שנמצאים בסיכון גבוה יותר לעזוב.

הוא יכול לנתח ולשקלל גורמים כמו ביצועים, שביעות רצון מהעבודה ודפוסי תחלופה מעברם של העובדים כדי ליצור הערכת סיכון לכל עובד.

4 סקרי עובדים וניתוח משוב:

בינה מלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לעזור למנהלי משאבי אנוש לתכנן ולנהל סקרים שמתייחסים ספציפית לשביעות רצון העובדים, לשאיפות הקריירה של העובדים ולכוונות לעזוב את החברה.

ה-ChatGPT יכול לנתח את התשובות לסקר כדי לזהות מגמות, חששות נפוצים או דפוסים המצביעים על סיכוני שחיקה פוטנציאליים.

5 זיהוי רמות מחוברות העובדים לארגון:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לנתח סקרי מעורבות ומחוברות עובדים או סקרי מצב רוח כדי להעריך את רמת המחוברות, המעורבות ושביעות הרצון מהעבודה בתוך הארגון.

הוא יכול לזהות מחלקות או צוותים עם ציוני מחוברות ומעורבות נמוכים יותר ולספק המלצות למנהלי משאבי אנוש לגבי התערבויות ממוקדות לשיפור מידת המחוברות והמעורבות ולהפחתת שיעורי התחלופה.

6 הצעות לאסטרטגיות שימור:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לייצר הצעות ואסטרטגיות שיעזרו למנהלי משאבי אנוש לשמר עובדים שנמצאים בסיכון לעזוב.

בהתבסס על חששות ש- ChatGPT מזהה אצל עובדים מסוימים, או גורמי חוסר שביעות רצון ש- ChatGPT מזהה, הוא יכול להמליץ על יוזמות כגון תקשורת משופרת, סוגי הזדמנויות לפיתוח קריירה, תוכניות חונכות, סידורי עבודה גמישים או תוכניות עידוד והכרה בהישגים.

7 עריכת ראיונות שימור עובדים:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לספק למנהלי משאבי אנוש הדרכה לגבי ביצוע ראיונות שימור.

המטרה היא לקיים שיחות עם עובדים כדי להבין את המניעים שלהם לשקול עזיבה, וללמוד על מידת שביעות הרצון שלהם מהעבודה ועל החששות הפוטנציאליים שלהם.

כלי ה-ChatGPT יכול ליצור שאלות לדוגמה (כדי שמנהל משאבי האנוש יוכל לשאול אותן במהלך הריאיון) ולסייע בניתוח תשובות העובד במהלך הריאיון, כדי להפיק תובנות ולזהות פעולות שניתן לעשות כדי לשפר את שימור העובד.

8 המלצה על התאמת שכר והטבות:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לנתח נתוני שכר והטבות ביחס לתפקידו ולמשימותיו של העובד וביחס לתפקידים דומים בענף, כמו גם ביחס לתפקידים שאליהם העובד יכול להתקדם בענף בו הוא עובד, כדי לזהות אי-התאמות או תחומים שבהם החברה עלולה להיות פחות תחרותית.

ה- ChatGPT יכול לספק תובנות והצעות לגבי התאמות פוטנציאליות כדי למשוך טלנטים ולשמרם, כמו למשל ביקורות שכר, הטבות נוספות או תוכניות הכרה בהישגים.

9 תמיכה ופיתוח עובדים:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה להמליץ על אסטרטגיות לפיתוח עובדים ותוכניות תמיכה בעובדים.

ה-ChatGPT יכול להציע הזדמנויות למידה מותאמות אישית לכל עובד, יוזמות לפיתוח מיומנויות, או דיונים במסלולי קריירה, כדי למשוך ולשמר עובדים שמחפשים צמיחה בתוך הארגון.

10 שיטות עבודה מומלצות לשימור:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה להציע למנהלי משאבי אנוש גישה לשיטות עבודה מומלצות ולמקרי מבחן בנושא שימור עובדים.

ה-ChatGPT יכול לספק תובנות לגבי אסטרטגיות מוצלחות שמיושמות על ידי חברות אחרות במצבים דומים, ולאפשר למנהלי משאבי אנוש להתאים וליישם שיטות שימור אפקטיביות.

 

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה