68% מהאמריקאים מאמינים שזהו זמן טוב למצוא עבודה איכותית / מערכת hrus

68% מהאמריקאים מאמינים שזהו זמן טוב למצוא עבודה איכותית / מערכת hrus

שיתוף

 

באוקטובר הודיעה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בארה"ב כי האבטלה ירדה ל-3.7% – שפל של 49 שנים.

שוק העבודה הישראלי מושפע רבות משוקי עבודה אחרים בעולם, ובראש ובראשונה ממצב המשק האמריקאי. מסקר שערכה חברת הסקרים האמריקאית גאלופ עולה, כי ההערכות של האזרחים האמריקאים לגבי המצב הכלכלי בארה"ב ותוואי ולגבי מצב הכללה הם האופטימיות ביותר מאז שנת 2000.

כ-54% מהאמריקאים מתארים את מצב הכלכלה במילים: מעולה וטוב. ורק 12% מגדירים את עצמם במצב של עוני. כמו כן, כ-57%-34% יותר אמריקאים הגדירו את מצב הכלכלה כ'משתפר' לעומת אלה שהגדירו אותה כ'מחמיר'.

זמן טוב למצוא עבודה איכותית

שילוב התשובות שניתנו בסקר מציב את מדד אמון הכלכלה של גאלופ על על +33, ללא שינוי בהשוואה לינואר 2004, ורק מעט נמוך יותר מהמדד שנמדד בנובמבר 2000 (+39), בסוף תקופת ההייפ של הדוט.קום.

כ-68% מהמבוגרים בארה"ב אמרו לגאלופ שזהו זמן טוב למצוא עבודה איכותית. השאלה לגבי עבודה איכותית נשאלת בכל חודש מאז אוקטובר 2001. בספטמבר 2017, התפיסה כי זה היה זמן טוב למצוא עבודה איכותית עלתה ל-60% בפעם הראשונה.

הקשר לירידה בשיעורי האבטלה

מחברי המחקר מציינים, כי בעבר הראה הסקר של גאלופ בנושא זה קשר חזק בין שיעור האבטלה בארה"ב לבין שיעור האנשים שאמרו שזה זמן טוב למצוא עבודה איכותית.

באוקטובר הודיעה הלשכה לסטטיסטיקה בארה"ב כי האבטלה ירדה ל-3.7% – שפל של 49 שנים.

לעומת זאת, כאשר שיעור האבטלה היה גבוה בסוף 2009 ובתחילת 2010, חלה ירידה של שמונה אחוזים בתפיסת האזרחים לגבי האם זה זמן טוב למצוא עבודה איכותית, בדומה לנובמבר 2009.

המסקנות של גאלופ מהסקר

כעשר שנים לאחר המיתון הגדול בארה"ב (שהחל ב-2008 עם קריסת השווקים בעקבות קריסת שוק הנדל"ן בארה"ב), אמון האמריקנים במשק חזר לרמות הדומות לאלו שהיו בתקופת הבום הגדול של חברות הדוט.קום.

האמון של התושבים לגבי הכלכלה החל להשתפר בתקופת כהונתו השנייה של הנשיא ברק אובמה, והתרחב עוד יותר במהלך כהונתו של הנשיא דונלד טראמפ, שכן האבטלה ממשיכה לרדת, הכלכלה מראה צמיחה מתמשכת וערכי המניות מרקיעים לשיאים חדש.

עדיין יש איומים

לדברי מחברי המחקר של גאלופ, תנודתיות שוק המניות המתחדשת, שיעורי הריבית הגבוהים יותר, התרחבות הגירעון התקציבי הפדרלי וחילוקי הדעות עם מדינות אחרות, כל אלה מייצגים איומים על הכלכלה החזקה של ארה"ב ועל אמון הצרכנים.

עם זאת, גורמים אלה לא הפסיקו את המומנטום הכלכלי החיובי עד כה. ועד שהמשק יתחיל להראות סימנים של היחלשות, סביר להניח שהאמריקאים ימשיכו להביע אמון בכלכלה.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה