שיתוף

מעבר משירות קבע בצה"ל לקריירה אזרחית מציב אתגרים ייחודיים לחיילי וקציני הקבע המשוחררים, במיוחד אלה שנכנסים למעגל העבודה בשלב מאוחר יותר בחיים, בדרך כלל בין הגילאים 43-48.

אנשי קבע רבים שהשתחררו מהצבא בטווח גילאים זה מביאים איתם שנים רבות של ניסיון, כישורי מנהיגות וכישורים מיוחדים אחרים.

אבל הם גם עלולים להיתקל בקשיים בהסתגלות לנורמות, לתרבות ולטכנולוגיה של מקום העבודה האזרחי.

למנהלי משאבי אנוש יש תפקיד חיוני בתמיכה באינטגרציה של עובדים אלה על ידי טיפוח מקום עבודה מכיל, אספקת משאבים ממוקדים והערכת נקודות המבט המגוונות שגמלאי הקבע  הוותיקים מביאים.

מנהלי משאבי אנוש יכולים ליצור סביבה שבה גימלאי הקבע הנכנסים לכוח העבודה האזרחי ירגישו שתומכים בהם, מבינים אותם ומעצימים אותם.

הכרה בחוזקות שגמלאי צבא הקבע מביאים, מתן משאבים ממוקדים וטיפוח תרבות ארגונית של כבוד והכלה, מאפשרים למנהלי משאבי אנוש להשפיע באופן משמעותי על הקריירה של עובדים אלה, תוך הבטחה שהם מרגישים מוערכים ומוצאים מטרה בתפקידיהם האזרחיים.

להלן 5 אסטרטגיות יעילות שמנהלי משאבי אנוש יכולים לאמץ כדי לתמוך בחיילי וקציני קבע משוחררים כשהם עוברים לתפקידים אזרחיים:

1 יצירת תוכנית קליטה ידידותית לחיילי וקציני קבע שיצאו לגמלאות מהצבא:

תהליך קליטה המותאם לחיילי וקציני קבע משוחררים יכול להפוך את המעבר לקריירה אזרחית לחלק יותר.

מנהלי משאבי אנוש יכולים לכלול מפגשי אוריינטציה העוסקים בנושאים ספציפיים הקשורים למעבר מהצבא לאזרחות, כגון תרבות ארגונית, דינמיקה בין אישית וקצב סביבות העבודה האזרחיות.

הקצאת מנטור, באופן אידיאלי למישהו עם רקע או ניסיון דומה, יכולה גם לעזור לעובדים ותיקים להסתגל, ולספק להם משאב לשאלות והכוונה כשהם מתמקמים בתפקידיהם החדשים.

2 פיתוח והדרכה ממוקדים לרכישת מיומנויות או הסבה:

חיילים משוחררים שנכנסים לכוח העבודה בשלב מאוחר יותר בחייהם עשויים להיתקל בפער במיומנויות מסוימות הנדרשות בשוק האזרחי, במיוחד בתחומים כמו טכנולוגיה מתקדמת או ידע ספציפי לתעשייה.

מנהלי משאבי אנוש יכולים לתמוך בעובדים אלה על ידי הצעת פיתוח מיומנויות ממוקדות ותוכניות שיפור מיומנות, כגון הדרכה בכלים דיגיטליים או ניהול פרויקטים, ומתן קורסי רענון במידת הצורך.

סדנאות מותאמות או קורסים מקוונים בנושאי טכנולוגיה, סגנונות תקשורת ונושאים רלוונטיים אחרים, יכולים לעזור למשוחררי הקבע לרכוש במהירות מיומנויות המשפרות את ביצועיהם בתפקידיהם האזרחיים החדשים.

3 טיפוח תרבות ארגונית מכילה:

תרבות ארגונית תומכת במקום העבודה היא המפתח לעזור למשוחררי הקבע להרגיש שמבינים אותם ומעריכים אותם.

מנהלי משאבי אנוש יכולים לערוך תוכניות מודעות או סדנאות לצוות כדי לעזור לעמיתים להבין את הרקע הצבאי, כולל הכישורים שמשוחררי הקבע מביאים איתם, כמו גם כמה מהאתגרים הפוטנציאליים שהם עלולים להתמודד איתם במהלך המעבר.

הדרכת העובדים האזרחיים בנוגע לניסיון של אנשי הקבע המשוחררים, ושימת דגש על כבוד והכלה מקדמים סביבה בה משוחררי הקבע מרגישים בנוח לחלוק את נקודות המבט והניסיון הייחודי שלהם.

4 סידורי עבודה גמישים:

אפשרויות עבודה גמישות יכולות להועיל לחיילים משוחררים שעשויים לאזן בין צורכי הבריאות, האחריות המשפחתית ומחויבויות אחרות.

משרה חלקית או גמישה (עבודה מהבית וגמישות בשעות העבודה) מאפשרת לאנשי קבע משוחררים להסתגל בקצב שלהם ולפנות זמן לכל התאמה אישית.

מנהלי משאבי אנוש יכולים ליצור מדיניות התומכת בגמישות זו, ולאפשר לוותיקים את הזמן שהם עשויים להזדקק לו, כדי להגיע לפגישות או לייעוץ כחלק מתהליך השילוב מחדש שלהם.

5 גישה למשאבים ורשתות תמיכה ספציפיות לאנשי קבע שיצאו לפנסיה:

אנשי קבע משוחררים עשויים ליהנות מגישה למשאבים המותאמים במיוחד לרקע ולצרכים שלהם, כגון שירותי ייעוץ, אימון קריירה ורשתות לתמיכת עמיתים.

מנהלי משאבי אנוש יכולים לחבר את אנשי הקבע המשוחררים למשאבים אלו, בין אם בתוך הארגון או באמצעות שותפויות עם ארגונים ממוקדי שילב אנשי קבע באזרחות.

בנוסף, טיפוח רשת תמיכה בתוך החברה מאפשר לאנשי הקבע שהשתחררו, להתחבר, לחלוק חוויות ולבנות תחושת קהילה.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה