שיתוף

התקופה בה עובד חדש נקלט בחברה מהווה את הנקודה הקריטית ביותר בשימורו לאורך זמן, וזו גם ההזדמנות הטובה ביותר לעודד אותו להישאר בחברה יותר משנה.

כאשר עובד חדש מצטרף לחברה הוא בסטרס, הוא מודאג ולעיתים הוא גם בחרדה, לגבי יכולתו להשתלב בתפקיד החדש ולהצטיין בו.

יתרה מכך, עובדים חדשים רוצים לא רק להצטיין בתפקידם החדש, הם גם רוצים להיות בטוחים שהם בחרו בחברה הנכונה להצטיין בה.

תהליך קליטה שהינו מתוכנן בקפידה ומאפשר להקנות לעובד החדש חווית קליטה חיובית ככל האפשר, יאפשר לעובדים החדשים להבין מהר יותר איך הם יכולים להשתלב בתפקידם החדש ואיך הארגון משתלב ביעדים ארוכי הטווח שלהם.

ועדיין, על אף החשיבות הרבה של קליטת העובד וחוויותיו כעובד בשנה הראשונה לעבודתו בארגון, מחקרים שבוצעו במדינות רבות בעולם מראים, כי כ-12 אחוזים בלבד מהעובדים חשים שהארגון שהצטרפו אליו הצליח לבצע כהלכה את הליך הקליטה שלהם.

זאת ועוד, ככל שתהליך הקליטה הינו נכון ומוצלח יותר, כך העובדים החדשים ידעו מהר יותר מה צפוי להם ולמה מצפים מהם.

עוד עולה ממחקרים שבוצעו בעולם, כי אמנם החודשים הראשונים ואף השנה הראשונה לעבודתו של העובד בחברה היא התקופה שעשויה לקבוע את עתידו בחברה, אבל יותר מכול, היום הראשון שלו בחברה, הוא הזמן הקריטי ביותר מבחינת קליטתו בחברה.

כדי שחווית היום הראשון בעבודה תהיה מוצלחת, אפשר ורצוי להפוך אותה לחוויה בלתי נשכחת במובן החיובי, תוך פירוק כל גורמי הלחץ והחרדה.

היום הראשון בעבודה מוקדש בדרך כלל להנחיות לעובד החדש מה עליו לעשות, מי הם חברי הצוות שלו, מי המנהל הישיר שלו, מהם הכללים שעליו לעמוד בהם ושאר עניינים טכניים.

אין ספק שלא ניתן לדלג על שלב זה. אבל במקום לגרום לעובד החדש לתבוע בים של אינפורמציה חדשה שלא קל לזכור אותה, אפשר לערוך לו קבלת פנים בדרכים שיפחיתו את הלחץ שלו, ואף יעצימו אותו.

הנה 2 דרכים ליצירת חוויה חיובית ומהנה ביום הראשון לעבודה:

1 הצגת העובדים החדשים בפני הצוות תוך כדי ארוחה משותפת:

היכרות בין העובדים הקיימים לבין העובד החדש (או העובדים החדשים) שנעשית תוך כדי ארוחה משותפת, יוצרת אווירה קלילה יותר שמפרקת לחצים.

היכרות כזאת יכולה לאפשר לעובד החדש להשתלב בצוות במהירות, לא רק בהיבט של ביצוע המשימות אלא גם מבחינה חברתית.

השיחות בארוחה המשותפת מאפשרות לצוות להכיר את העובד ולעובד להכיר את הצוות, לא רק בנושאי עבודה אלא גם בכל הקשור לתחומי עניין שמעבר לעבודה.

2 משחק 'חפש את המטמון' שבמהלכו ילמד העובד החדש את העובדות והפרטים הנדרשים לגבי הארגון והמשימות:

אפשר לתכנן מראש משחק חפש את המטמון (לפני שהעובד החדש מגיע לארגון), כאשר כל הרמזים שולחים את המשתתפים במשחק לפרטים הקשורים לשיטות העבודה ולשאר הפרטים שהעובד אמור ללמוד עליהם ביומו הראשון.

יותר מכך, משחק זה יכול להיות יעיל במיוחד, כאשר ביום אחד נקלטים כמה עובדים.

המשחק מאפשר לעובדים החדשים ליצור קשרים חברתיים עם שאר חברי הצוות (או הצוותים) באווירה קלילה ונטולת סטרס, ובה בעת ללמוד את כל הפרטים החדשים שהם צריכים ללמוד אותם, תוך כדי משחק במקום תוך כדי קריאה של טפסים עם הרבה מאוד פרטים.

במהלך המשחק, העובד החדש (או העובדים החדשים) יכולים להכיר מקרוב גם עובדים אחרים בארגון, מעבר לחברי הצוות שאליו הם מיועדים.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה