שיתוף

העסקת עובדים שעובדים מרחוק, וממוקמים במדינות שמעבר לים מציבה אתגרים ייחודיים למנהלי משאבי אנוש.

שיטות העבודה המומלצות במקרים של העסקת עובדים מעבר לים הם בראש ובראשונה טיפוח תקשורת יעילה, קידום רגישות תרבותית, מתן גמישות, ושיטות שמוודאות שהעובדים המרוחקים הינם מעורבים, מחוברים, נתמכים ומצוידים בכלים ובמשאבים הדרושים להצלחה.

יש פרקטיקות שיישומן מאפשר למנהלי משאבי אנוש לעזור לעובדים מרוחקים בצוותים גלובליים לשגשג ולתרום להצלחתו הכוללת של הארגון.

להלן 10 שיטות שמאפשרות לנווט בצורה יעילה בתוך המורכבויות של העסקת עובדים מרוחקים מעבר לים בצוותים גלובליים:

1. ערוצי תקשורת ברורים:

יש ליצור כלי תקשורת ותהליכים סטנדרטיים המתאימים לאזורי זמן שונים. יש לוודא שחברי הצוות מבינים את זמני התגובה הצפויים לאימיילים, להודעות ולפגישות.

יש להשתמש בפלטפורמות אונליין וכלי שיתוף פעולה כדי לקיים תקשורת בזמן אמת.

2. להקנות הבנה וידע לגבי רגישות תרבותית:

יש להקנות לצוות הבנה וידע לגבי רגישות תרבותית כדי לעזור לגשר על פערים תרבותיים ולמזער אי הבנות. יש ללמד את העודים על נורמות תרבותיות, חגים ומנהגים שונים, ולהבטיח שחברי הצוות מכבדים זה את זה ומפרגנים זה לזה.

3. שעות עבודה גמישות:

במידת האפשר, יש לאפשר לחברי הצוות לעבוד בשעות המתאימות ביותר ללוחות הזמנים שלהם. גמישות זו יכולה לשפר משמעותית את האיזון בין העבודה לחיים אישיים ולהגביר את שביעות הרצון הכללית בעבודה.

4. שיחות אישיות באופן קבוע:

יש לתזמן שיחות אישיות קבועות בווידאו או טלפוניות כדי לבנות קרבה ולשמור על קשרים בתוך הצוות הגלובלי. השיחות הללו יכולות להיות גם אינדיבידואליות, וגם כאלה שכוללות את כל הצוות, כדי לדון בפרויקטים, לטפל בחששות ולשתף עדכונים.

5. מדדי ביצועים:

יש לקבוע מדדי ביצוע ברורים ומוכווני תוצאה, המתאימים למטרות הארגון. יש להתמקד בתוצאות המשימות, באיכות העבודה ובביצועים במקום בשעות העבודה. גישה זו מבטיחה שחברי צוות שעובדים מרחוק יוערכו בצורה הוגנת ומדויקת.

6. הכשרה בין-תרבותית:

יש להשקיע בתוכניות הכשרה בין-תרבותיות כדי לעזור לחברי הצוות להבין ולהעריך את הניואנסים של עבודה בין תרבויות. תוכניות אלו יכולות לשפר את שיתוף הפעולה, לצמצם אי הבנות ולקדם סביבת עבודה מכילה יותר.

7. הדרכה ופיתוח מקצועי באופן קבוע:

יש לספק הזדמנויות להדרכה ופיתוח מתמשכים המותאמים לחברי צוות מרוחקים, בפרט אלה שמעבר לים. זה עוזר להם לצמוח מקצועית ולהרגיש מעורבים בעבודתם.

8. כלים לניהול זמן:

יש להציע לעובדים שמעבר לים הדרכה וגישה לכלים לניהול זמן המסייעים לעובדים מרוחקים לארגן את המשימות ולוחות הזמנים שלהם. זה יכול לשפר את הפרודוקטיביות ואת האיזון בין העבודה לחיים אישיים.

9. תמיכה ברוחה נפשית:

יש להכיר מקרוב את האתגרים שעובדים מרוחקים עשויים להתמודד מולם במונחים של בידוד וגבולות בין עבודה לחיים אישיים. יש להציע משאבים לתמיכה ברוחה הנפשית ולהבטיח שחברי הצוות מודעים לסיוע הזמין.

10. לקבוע וליישם אמצעים לאבטחת נתונים:

יש לקבוע פרוטוקולים חזקים לאבטחת נתונים כדי להגן על מידע רגיש. יש לוודא שחברי הצוות המרוחק מעודכנים היטב לגבי החשיבות של אבטחת מידע וכיצד לשמור עליה.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה