רווחת העובד – גם בבית גם בעבודה

רווחת העובד – גם בבית גם בעבודה

ארגונים רבים במשק מבינים שכדי לשמור על היציבות הכלכלית שלהם הם צריכים לדאוג גם ליציבות הכלכלית של העובדים

שיתוף
רווחת העובד

רווחת העובד

מנהלים במשק עסוקים עד מעל הראש בניהול העסק בתנאי שוק תחרותיים והבלתי צפויים. אז נכון ש'על הנייר' אין להם זמן לחשוב על הביטחון הפיננסי של העובדים שלהם. כשמנהל מחלקת מכירות צריך לעמוד ביעד מכירות גבוה כדי להביא לחברה מספיק כסף, הוא לא רוצה, לא חושב שהוא יכול וכנראה גם לא חושב שהוא צריך לחשוב על מה קורה בחשבון הבנק של העובד שלו.

אולם דווקא בשנים האחרונות, שנים כל כך קריטיות במשק וכל כך קשות לארגון, מתחילה להתעורר המודעות לרווחה ולביטחון של הפרט. רווחתו הכלכלית של העובד היא כבר לא רק דאגתו הפרטית, גם הארגון מתחיל לקחת על עצמו אחריות לרווחת העובד (בריאות, רווחה סוציאלית וכמובן דאגה לגיל הפרישה).

המעסיק מחויב על פי חוק לפתוח לעובד קופת פנסיה סטנדרטית. הארגון לא חייב להקדיש מחשבה ובוודאי שלא משאבים אחרים כדי לסייע לעובד: לצאת מהמינוס בחשבון הבנק, לנהל תוכניות חיסכון לעתיד של הילדים שלו (לאוניברסיטה למשל), תוכניות חיסכון עבור ההורים המבוגרים או תוכניות פרישה מטיבות. אבל הארגון המודרני מתחיל להגדיל את מידת האחריות שהוא לוקח על העובד, בהיבט של רווחת העובד ובני משפחתו, מתוך זיהוי הצורך ההדדי בביטחון הן עבור העובד והן עבור הארגון.

האגודה למשאבי אנוש האמריקאית Sociaty for Human Resources קיימה בשנה שעברה כנס ייעודי לנושא.

והיא לא היחידה. בשנים האחרונות חלה עלייה ניכרת במספר הארגונים שמבקשים לתת לעובדים שלהם כלים כדי להתמודד עם יוקר המחייה, עם התייקרות מוצרי ושירותי הבריאות מול העלייה בתוחלת החיים ובכלל, הרצון לספק לעובדים את הידע והכלים לנהל נכון את עתידם הפיננסי.

פחות טיולים לכינרת ויותר סדנאות לניהול כלכלת בית וניהול פיננסי נכון:

העובד אמנם נדרש להגיע לעבודה ולתת את כל כולו במשך 9 שעות העבודה, אולם כשהוא מתמודד עם מתחים עצומים כי אין לו את היכולת לתמוך בבן שעומד ללכת לאוניברסיטה או להעביר את אחד ההורים לבית אבות המציע תנאים הולמים. הראש שלו לא יהיה כל כך בעבודה. עובד ששרוי במתח כי הוא בחריגת יתר ומתקשרים אליו מהבנק באמצע היום כדי להזכיר לו שהוא בחריגה – לא יהיה מסוגל לתת לארגון את המקסימום גם אם הוא ירצה. הלחץ הכלכלי משפיע על העובד, מתיש אותו, מסיח את דעתו ומונע ממנו את היכולת להתמסר לעבודה כפי שהיה רוצה וכפי שהוא יודע שנדרש ממנו.

עובד שנמצא בחרדות כלכליות יום יומיות ושאין לו את הכלים להתנהל נכון כלכלית (לקבל החלטות חשובות כמו עם איזה סוכנות ביטוח לעבוד? איזה חבילת ביטוח טובה יותר עבורו? איזה סוג של ביטוח רפואי כדאי לו לעשות, מתי ועם איזו חברה? ועוד) – הוא עובד שיכול להתפתות מהר יותר לעזוב לטובת עבודה אחרת כי הוא סבור ששם מציעים לו תנאים טובים יותר.

לסיכום, איך שלא נסתכל על זה, לארגון יש אינטרס לסייע לעובד להתנהל נכון כלכלית ולנהל נכון את עתידו לקראת מועד הפרישה. כחלק מהמאמצים שארגונים משקיעים כדי להבטיח לעובדים שלהם רווחה וביטחון כלכלי, חשוב לציין כמה סוגים של הרצאות, סדנאות וימי עיון בנושאים הבאים:

כלכלת בית: איך לצאת מהמינוס ולנהל כלכלת בית בצורה חכמה בעידן של יוקר מחייה.

  • ניהול פנסיוני: איך לבחור סוכן/ תוכנית ביטוח עם כל המרכיבים החיוניים והמתאימים ביותר לעובד.
  • בחירת מסלול ביטוח בריאות פרטי.
  • ניהול תוכניות חיסכון (ארוך טווח וקצר טווח).
  • השקעות (מניות, אופציות, חסכון מניב תשואות וכיו"ב).

בעוד שארגונים רבים שולחים את העובדים הבוגרים ביותר, אלה שעומדים לקראת פרישה – לסדרת מפגשי העשרה בתחום, ישנם ארגונים לא מעטים שמבינים שכדי שתוכנית מסוג זה תצליח, יש להתחיל להשקיע בעובדים בשלב כמה שיותר מוקדם (כדי שלהחלטות שלהם תהיה השפעה משמעותית על העתיד לטווח הארוך).

ולכן עובדים צעירים, כולל נשואים טריים ואפילו רווקים, זוכים לסדרות העשרה, ייעוץ וליווי שמטרתו להבטיח את רווחתם וביטחונם הכלכלי שלהם ושל בני משפחותיהם.

בואו לקבל רעיונות רבים נוספים בכנס הרווחה wellbeing – רווחת העובד שיתקיים ב-9/7/14. לחצו כאן לפרטים

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה