למנהיגים חסרים הכישורים הרכים המוערכים ביותר

למנהיגים חסרים הכישורים הרכים המוערכים ביותר

חברות שמתמקדות בפיתוח מומחיות טכנולוגית או מקצועית אצל המנהלים, נוטות להזניח את הכישורים הרכים הנדרשים להם

שיתוף
כישורי ניהול

כישורי ניהול

האם בארגון שלכם מחלקת משאבי האנוש שמה את הדגש על בניית מומחיות טכנית ומקצועית אצל מנהלים ובתוך כך מזניחה כישורים רכים כמו היכולת לעורר השראה ולהניע אחרים לביצועים גבוהים? מחקר גלובלי שבוצע על ידי חברת הייעוץ rogenSi מצא שהכישורים הרכים החסרים תואמים לכישורים שאותם ציינו המנהיגים עצמם כתכונות שצריכות להיות למנהיג.

באוסטרליה דגמו הסוקרים מ- rogenSi מלקוחות החברה. הם הציגו להם יכולות מנהיגות שדורגו פעמיים – לפי החשיבות שייחסו הנסקרים ליכולות אלה, ולפי ציון היכולות שהנסקרים נתנו למנהלים שלהם. היכולת שדורגה במקום הלפני האחרון הייתה "לעורר השראה ולהניע אחרים". במקום האחרון היה "יישום פיתוח עצמי".

כאשר המנהלים והצוותים שלהם התבקשו לציין מה לדעתם היא יכולת הליבה המנהיגותית החשובה ביותר על מנת להביא תוצאות, "לעורר השראה ולהניע אחרים" הייתה בראש הרשימה, גם של המנהלים וגם של הצוותים. נראה שיש כאן סתירה חדה בין הרצוי למצוי.

טרי ריינולדס, מנהל אזור אסיה-פסיפיק ב-rogenSi, אמר שארגונים רבים מטפחים כישרונות טכנולוגיים עד כדי פגיעה בכישורי הנהגה. "הם צריכים לשאול את עצמם את השאלה כאשר הם מתסכלים על התקציב שלהם, האם הם מוציאים חלק גדול מהתקציב שלהם על פיתוח טכנולוגי בניגוד לפיתוח כישורים רכים?" אמר ריינולדס. "כאשר אני הייתי במשאבי האנוש, החזקתי באמונה שיהיה קשה מאוד ללמד מנהיגים כיצד להניע ולעורר השראה והייתי מתרחק מזה. יש אמונה שאנשים נולדים מנהיגים. אבל למעשה אפשר; יש דברים שאנשים יכולים לעשות כדי להשתפר בתחום ההנעה ויצירת השראה."

להניע ולעורר השראה

לדברי ריינולדס, ארגונים יגיעו לתוצאות טובות יותר אם יבדקו באילו מבין היכולות המנהיגים כבר טובים ויתבססו עליהן במקום להתמקד בחולשות של המנהיגים או רק בכישוריהם הטכנולוגיים. ריינולדס טוען שמנהיגים יכולים לשפר את יכולתם להניע ולעורר השראה כך:

• להבטיח שהיעדים מציאותיים, אך גם מאתגרים.
• לתגמל על ניצחונות קטנים במקום להמתין לקפיצת ענק.
• לגרום לאנשים לפתח את התוכניות האישיות שלהם בנוגע לדרך שבה ישיגו את יעדיהם, ואז לסקור את התוכניות הללו ביחד ולהוסיף הערות.
• לשאול את האנשים באופן קבוע איך הם מתקדמים בדרך אל היעדים שלהם ומה אתם יכולים לעשות כדי לעזור להם להגיע אל היעדים או מעבר להם.
• לבטא ביטחון ביכולתו של הפרט להשיג את היעד.
• להפגין התלהבות בפני הצוות באמצעות דיבור על הסיבה לכך שהיעדים כה חשובים לכם ועידוד אחרים לקבוע יעדים מאתגרים.
• להתמקד בסיבה מדוע אפשר להגיע ליעדים במקום בלמה אי אפשר.
• להיות הוגנים אל האנשים שאיתם אתם עובדים כאשר דנים עמם בציפיות מהם.

היכולות שדורגו בסקר:
1. מומחיות טכנית/מקצועית
2. הפגנת יושרה וכנות
3. יוזמה
4. הובלה לתוצאות
5. פתרון בעיות
6. קשר לעולם בחוץ
7. דגילה בשינוי
8. קביעת יעדים מתרחבים
9. פיתוח נקודת מבט אסטרטגית
10. בניית מערכות יחסים
11. פיתוח אנשים אחרים
12. חדשנות
13. תקשורת עוצמתית
14. שיתוף פעולה ועבודת צוות
15. לעורר השראה ולהניע אחרים
16. יישום פיתוח עצמי

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה