4 סוגים של המלצות מזויפות על מועמד לעבודה

4 סוגים של המלצות מזויפות על מועמד לעבודה

המצב בשוק העבודה קשה ויש אנשים שיעשו הכול כדי להתקבל למשרה נחשקת, כולל זיופים ברשימת הממליצים. הנה כמה תרמיות יצירתיות יותר או פחות שמגייסים נתקלים בהן.

שיתוף
בדיקת ממליצים בתהליך גיוס עובדים

יש אנשים שבשבילם הדרך למשרה רצופה בכוונות טובות ובשקר כלשהו. יש כאלה שישפצו את קורות החיים, אחרים יבדו סיפורים בראיון העבודה ויש גם מועמדים שעשויים להיות יצירתיים במיוחד דווקא בהפניות לממליצים.

[adrotate banner="120"]פנייה לממליצים היא בבסיסה דרך מצוינת לאמת את מה שהמועמד כותב ומספר על עצמו, כי הפעם מישהו אחר נקרא להעיד עליו. אבל גם כאן יש כמה דרכים לתחמן את המערכת. אדי ארנסט מהבלוג seedref מונה את ארבעת טיפוסי ההפניות המזויפות לממליצים.

ממלא המקום:

זהו כנראה סוג הזיוף הנפוץ ביותר בתחום ההמלצות. במקרה הזה המועמד או המועמדת מבקשים מבני משפחה או מחברים להתחזות למנהל או למנהלת שלהם כאשר תגיע השיחה ממחלקת משאבי האנוש של החברה שאליה הם רוצים להתקבל. כמעט לכל אחד יש במעגל הקרוב אדם אינטליגנטי בעל כושר ביטוי טוב שיהיה מוכן להתגייס ולשחק את המשחק, מתוך רצון טוב, כמובן.

כאשר ממלא המקום עונה בשם האמיתי של המנהל בחברה הקודמת של המועמד קשה מאוד לקלוט שמדובר בהונאה. מגייס חרוץ יחפש בעצמו ערוץ תקשורת עם המנהל – באמצעות רשתות חברתיות די קל היום ליצור קשר כמעט עם כל אחד ולא חייבים להסתמך על מספר הטלפון שהמועמד מוסר.

מספר טלפון שגוי:

הרבה פעמים מגייסים משווים את תהליך הגיוס לדייטינג, כך שלא מפתיע להבחין שחלק מהטריקים ששייכים לעולם ההיכרויות הרומנטיות נמצאים בשימוש גם בתחום ההיכרויות לצורך ההעסקה.

כאשר מועמד מוסר בכוונה תחילה מספר לא פעיל או שגוי של ממליץ, הוא מסתמך כנראה על ההנחה שהמגייס פשוט לא יתאמץ לחפש את הממליץ מעבר לכמה ניסיונות להתקשר למספר שקיבל. מכיוון שמגייסים רבים מבקשים שמות של ממליצים, אבל אינם טורחים להתקשר לכולם או אפילו לאחד מהם, התרמית הזאת עדיין אפקטיבית. כדי לא ליפול בפח אפשר לפעול בדרך שהוצעה בסעיף הקודם.

מוישה זוכמיר:

כאשר זיוף מספר טלפון או היעזרות בממלא מקום אינם נראים כטקטיקות בטוחות מספיק, המצאת זהות בדויה של מנהל היא כנראה הבחירה המתבקשת הבאה.

מוישה זוכמיר עשוי להיות זמין בטלפון, או לא. הוא עשוי להיות מבוסס על שם אמיתי או לא. הוא עשוי לענות לדוא"ל, או לא. בכל מקרה, יהיו לו דברים נהדרים לומר על המועמד אם כן ייווצר עמו קשר. כשמועמד יוצר דמות בדויה, השמים הם באמת הגבול. אם אתם חושדים שמוישה זוכמיר לא באמת קיים, נסו לחפש אותו. (אגב, פרוש השם זוכמיר הוא "חפשו אותי").

תגובה מנופחת:

התרמית האחרונה ואולי היעילה מכולן היא זו שבה המגייס מקבל מספר אמיתי, של אדם אמיתי ומשוחח שיחה אמיתית עם הממליץ. הוא ישמע בשיחה הזאת ניסים ונפלאות על המועמד ויקבל את הרושם שנפל לידיו עובד חלומות שיזניק את החברה קדימה ויביא אותה לשיאים חדשים.

איפה התרמית? ממליץ כזה הוא כנראה מנהל מהחברה הקודמת, שלו ולמועמד יש קשרי חברות טובים והוא יעזור לחברו מחפש העבודה להסתדר גם אם זה אומר לעגל בשבילו פינות, לאלתר סיפורים ולמחוק טעויות מההיסטוריה. את התרמית הזאת תוכלו לחשוף אם תבחינו בתגובות חיוביות במיוחד של הממליץ ומתיאורים של עובד נטול דופי. נסו לשאול את הממליץ בעדינות על יחסיו עם המועמד, על הסיבה שגרמה לו לעזוב את החברה והאם באמת הכול כה מושלם.

עוד על שקרים של מועמדים בעבודה ניתן לקרוא בכתבה הבאה: השקרים של מועמדים לעבודה. כמו כן חשוב להכיר בצורך לבצע בדיקה של המלצות מועמדים לעבודה וכן שישנם אמצעים טכנולוגיים שיכולים לעזור למגייס לעשות את עבודתו בצורה טובה יותר, לדוגמה הכלי שמוצג בכתבה הבאה: אפליקציה לבדיקת המלצות מועמדים.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה