ניהול מולקולארי Small steps – Giant leap

ניהול מולקולארי Small steps – Giant leap

מעין אמיתי, פסיכולוג ארגוני ומגשר: "אתה לא צריך לראות את כל גרם המדרגות כדי לטפס אל המדרגה הבאה"

שיתוף


מעין אמיתי,
פסיכולוג ארגוני ומגשר, בעלים ומנכ"ל חברת R.O.C – מומחים לפיתוח ארגוני תוצאתי, נבחר להרצות בכנס השנתי למשאבי אנוש 2015.

מהרו להירשם לכנס השנתי למשאבי אנוש שיתקיים ב-25/26 במרץ!
לפרטים והרשמה יש ללחוץ כאן

במשך עשורים רבים, מובילות בעולם הניהול גישות "הטווח הארוך" ו"התמונה הגדולה". הנהלות בכירות, כמו גם מנהלים בדרגי הביניים ואף בדרגים ראשונים, לומדים ומנסים לעשות שימוש במונחים כגון יעוד, שליחות, חזון, אסטרטגיה, חשיבה מערכתית ועוד. בפועל, אנו פוגשים מנהלים המתמודדים מדי יום ביומו עם כיבוי שריפות, פתרון בעיות שוטפות, והתמודדות עם אילוצים יומיומיים המותירים את גישות "הטווח הארוך" מרוחקות, תאורטיות ובלתי רלוונטיות.

מחקר אמפירי מתמשך, אשר בוצע בעשור האחרון, על ידי יועצי חברת R.O.C מיפה את הפרקטיקות, בהן נוקטים מנהלים מצוינים, בכל הדרגים, מראש צוות ועד מנכ"ל, במאות ארגונים מכל ענפי המשק. הממצאים המרכזיים הובילו אותנו בשנת 2015 לגיבוש גישת "הניהול המולקולארי" – החלקיקים מהם מורכב ניהול אפקטיבי במרחב האישי, המקצועי, האנושי, הארגוני והעסקי.

הגורם המרכזי להצלחה, נמצא טמון ביכולת לבצע פעולות קטנות, יומיומיות, בהתמדה ובדיוק המובילים לתגובה הולכת ומתעצמת אקספוננציאלית של שיפור ביצועים. בהרצאה נחשוף לראשונה את יסודות השיטה– מהן הפעולות הניהוליות? כיצד להוציאן לפועל? איך לייצר את התגובה הרצויה? וכיו"ב, כמו גם, את שימושיה כקווים מנחים לניהול בכל הדרגים וכתשתית לפיתוח, אימון וליווי מנהלים. זאת לקראת פרסום הספר "ניהול מולקולארי" במהלך 2016.

רקע על המרצה:
מעין אמיתי, פסיכולוג ארגוני ומגשר, בעלים ומנכ"ל חברת R.O.C – מומחים לפיתוח ארגוני תוצאתי, בעל ניסיון של 18 שנים בייעוץ ופיתוח ארגוני וניהולי. דירקטור בכיר ומנהל שותף בחבר Mash-patento, מרצה בכיר במי"ל (המרכז הישראלי לניהול), ב"להב" (לימודי ניהול לבכירים באוניברסיטת תל אביב) ו"בתפנית" (לימודי ניהול באוניברסיטה הפתוחה).

ספר לי קצת עליך
מעין אמיתי: למדתי באוניברסיטת חיפה תואר ראשון בפסיכולוגיה ובתכנית "אופקים" לסטודנטים מצטיינים ותואר שני בפסיכולוגיה ארגונית. התחלתי את הקריירה כפסיכולוג ארגוני בביסל"מ (בית הספר לפיתוח מנהיגות של צה"ל). לאחר מכן עבדתי כיועץ בכיר במכון למנהיגות. בסוף שנת 2004 הקמתי את חברת R.O.C שהתחילה מאדם אחד וכיום היא מונה כ- 24 יועצים (בהתאם לפרויקטים).

בפר לי על חברת R.O.C
מעין אמיתי: חברת R.O.C מספקת ייעוץ ופיתוח ארגוני וניהולי, בשלושה רבדים
– יעוץ אסטרטגי עסקי ושיווקי, הקמה והפעלה של מערכי מכירות – יועצים מעולם מנהל העסקים.
– פיתוח ארגוני, פיתוח מנהלים, הכשרות עובדים, ליווי תהליכי שינוי, יעוץ ואימון למנהלים – פסיכולוגים ארגוניים.
– ניתוח ושיפור תהליכי ביצוע ומדדים ארגוניים, הטמעת ניהול רזה – מהנדסי תעשייה וניהול.

שלושת אבני היסוד עליהן מתבססת תפיסת העבודה של החברה הן:
1. תוצאתיות: בכל פרויקט שאנו מבצעים אנו פועלים להראות קשר בין ההתערבות שלנו להשגת התוצאות החשובות לארגון באופן מוחשי וככל הניתן מדיד. זאת גם כאשר מדובר על תהליך פיתוח מנהלים או והכשרות עובדים ובוודאי כאשר אנו עוסקים בליווי תהליכי שנוי, שיפור תהליכים, מבנים וביצועים ועבודה אסטרטגית ופרטנית עם הנהלות ומנהלים.

2. מומחיות: כל העובדים עם R.O.C עבדו ומגויסים, בין השאר, על בסיס תנאי זה, לפני שהפכו ליועצים, בתפקידי קו, מטה וניהול זוטר, ביניים ובכיר, בתפקידים מתחומי התוכן והדרגים אתם הם עבדו כיועצים. כלומר חוו והתמודדו ב"עולם האמיתי" עם Hands on Experience תוך הצלחה בעבודתם, באופן ההופך אותם לברי סמכא ממעלה ראשונה בסיוע לארגונים, מנהלים, יחידות, צוותים ועובדים להצטיין.

3. יצירה: אנו עוסקים בפיתוח ידע, קרי מודלים, כלים, שיטות עבודה והכשרה מתוך הניסיון המצטבר, האמפירי הישיר ולאור זאת, אנו ממעטים לעבוד עם תיאוריות שהגיעו מהאקדמיה. הסיסמא שלנו היא "עובדים עם מה שבאמת עובד"! מתוך ניסיון זה נולדה גם גישת הניהול המולקולרי.

בהרבה מהמקרים אני מוצא כי חברות, הנזקקות לסיוע של יועץ חיצוני, זקוקות ליותר מאשר תיאוריה וידע גנרי ואפילו ניסיון המתבסס על נקודת המבט הייעוצית החיצונית בלבד, ועל כן בחברת R.O.C אנו מציעים ידע מניסיון אישי, במקביל לפרקטיקות המפותחות, נבדקות ומיושמות הלכה למעשה כחלק מן העשייה היומיומית

איך נולדה גישת הניהול המולקולארי?
מעין אמיתי: החל מיום הקמת החברה התחלנו, בהתחלה מתוך סקרנות וככל שהצטברו נתונים, עם זיהוי התועלת הישירה שתהיה לכך ללקוחותינו ולעולם הניהול ככלל, מחקר מתגלגל שמטרתו הייתה לאפיין את הדרכים בהן פועלים מנהלים מצוינים בכל הדרגים. לא ברמת התפיסות, לא ברמת הערכים, לא ברמת המאפיינים או התכונות אלא אך ורק דפוסי הפעולה החוזרים ורק אלה המבדילים בין הטובים ביותר לאורך זמן לכל השאר.

במחקר, עד היום השתתפו למעלה-1200 מנהלים למעלה מ800 יחידות ארגוניות ומעל 300 ארגונים. במדגם מיוצג מגוון רחב של ארגונים כמו חברות הייטק, תקשורת, סלולאר, בנקים, חברות ממשלתיות וכדומה וכן מנהלים מדרג ראש צוות ועד דרג מנכ"ל וממגוון תפקידי קו ומטה. בהרצאה נציג ביתר פירוט פרמטרים וחתכים נופים שנבדקו.

כיצד הגדרתם מהו מנהל מצוין?
מעין אמיתי: מנהל מצוין הוגדר כמנהל שהצליח ומצליח לפחות בשלושת התפקידים האחרונים שהוא ביצע לעמוד בתוצאות השורה התחתונה הגבוהות ביותר באופן אובייקטיבי, אל מול המדדים עליהם נמדד ובאופן יחסי אל מול המקבילים לו בפונקציה ובדרג. במקביל מתקיים קונצנזוס לגביו ב-360 מעלות בקרב הממונים עליו, עמיתיו ומנהלים ועובדים בדרגים נמוכים ממנו לגבי השאלה מי הוא המנהל הטוב ביותר במרחב הארגוני הרלוונטי?

הגישה המחקרית הייתה שילוב של Action learning ותצפית משתתפת. בכל פעם שהיועץ מטעם R.O.C. הגיע לארגון עמו עבדנו, בו זוהה מנהלי העומד בפרמטרים המגדירים מצוינות ניהולית, הוא הצטרף לאותו מנהל לדיונים, פגישות עבודה, צפה בעבודתו במשרדו ובכל מרחב אחר תיעד את כל הנעשה ובנה מערך שאלות לתחקור על הפעולות בהן צפה. בתדירות של אחת ל3-4 תצפיות, ביצע הצופה עם המנהל בו צפה ראיון בו בירר באופן פרטני שיקול דעת, לגבי החלטות ופעולות, מחשבות, רגשות, גורמים, השלכות. בממוצע כל מנהל שהשתתף במחקר נצפה כ-90 שעות ורואיין כ-12 שעות.

לאחר כשלוש שנים של איסוף נתונים, החלו לצוף דפוסים מאפיינים בפעולותיהם של מנהלים מצוינים המבדילים אותם ממנהלים אחרים שלא אופיינו כמצוינים. במחקר צפינו וביצענו ראיונות במקביל לקבוצת ביקורת של מנהלים שלא אופיינו כמצוינים, במספר זהה, של אחד לאחד בתוך אותם ארגונים. נמצא כי מדובר במאפייני פעולה בסיסיים ומזעריים (ע"ע ניהול מולקולארי), והגורם המוביל בהם הוא שמנהלים מצוינים מבצעים סבב חוזר של פעולות קטנות ביותר בהיקפן, אותן הם מבצעים שוב ושוב בכל תהליך בסדר חוזר. פעולות המקיימות ביניהן מערך קשרים חוזר.

בשורה התחתונה יוצא שניהול אפקטיבי הנו דבר מאוד פשוט, שכל אחד מאתנו יכול להגיע אליו בעזרת כלים פשוטים עליהם אני אספר בהרצאה.

אחד הדברים שעולים מתוך המהלך הזה הוא שמנהלים מצוינים, ניכר בהם שהם משוחררים מהתיאוריות הגדולות ועוסקים בניואנסים קטנים שחוזרים על עצמם. במידה ונדע את אותם ניואנסים נוכל להשליך את הכללים הללו על כל תחום בחיים, ולהצליח בו.

מה מייחד אותך כיועץ ומהי התרומה הייחודית הבלעדית של הצוות של  R.O.C לארגון?
מעין אמיתי: בשקף של השער בהרצאה יש תמונה של גרם מדרגות ועל התמונה כתוב, "אתה לא צריך להסתכל על כל גרם המדרגות ולראות את כולו" מנהלים טובים מתעסקים רק במדרגה הבאה ומבססים על כך את התקדמותם המתמידה. אופן החשיבה הזה עומד בבסיס מערך השירותים אותו אנו מספקים היום לארגונים, לבנייה ושיפור תהליכי עבודה, ליווי תהליכי שינוי, פיתוח יחידות, צוותים, מנהלים ועובדים כתשתית ולשיפור יכולות וביצועים מתמיד בכל הרבדים.

הזכות שלנו כיום הינה הידיעה שאנו מסייעים בשיפור מוחשי קונקרטי ביום יום ובפיתוח יכולות למצוינות ברת קיימא.

להרשמה לכנס – ללא עלות – לחצו כאן!

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה