אני, המעגל

אני, המעגל

עיגול לטובה פונה למנהלי משאבי אנוש כדי לרתום את העובדים לעגל אגורות משכרם לטובת עמותות וארגונים לבחירתם. כתבה שניה בסדרה

שיתוף
משאבי אנוש
לוגו עיגול לטובה

אתם כבר מכירים את השיטה. יש מבצע בסופר, ולאו דווקא כי עוד מעט פסח, על כמה מוצרי יסוד שעולים 9.99 שקלים. לכאורה, זול מאוד. פחות מעשרה שקלים ליחידה, ולא משנה כרגע מהות המוצר. לאן הולכת האגורה העודפת? נו, כבר אמרו את זה לפנינו. גימיק שיווקי טחון.

הרבה לפני זינוק המודעות הצרכנית מאז קיץ 2011 ועל בסיס השיטה השיווקית הדי מעצבנת הזאת, קמה עמותת עיגול לטובה. הנוסחה פשוטה: במקום להשליך את האגורה או האגורות העודפות לקופת רשת השיווק, הן מועברות אחר כבוד לעמותות ולארגונים ללא כוונות רווח, על פי בחירת הרוכשים. אבל לא רק צרכנים, אלא גם עובדים שמשכורתם נקובה בשקלים פסיק אגורות.

העמותה הוקמה בשנת 2008 בעקבות יוזמה בינלאומית בשם Round up, שהגה איש שיווק אנגלי ופעיל חברתי בשם ריי טיילור. הפעילות שקמה בישראל בעקבות הרעיון הזה, היא הראשונה בעולם שהוקמה למטרה זו.

המטרה המרכזית שעומדת מאחורי הרעיון היא תרומה קבועה, מושכלת וכמעט בלתי מורגשת, שתשתלב כחלק מאורח החיים בשגרת יומו של התורם.

באתר האינטרנט של העמותה קיימת רשימת העמותות להן ניתן לתרום, והיא כוללת עמותות מתחום הבריאות, מצוקות נשים, ילדים ונוער בסיכון, הגנת הסביבה והחי, קהילות נזקקות ועוד. משיחה עם אלונה דרבש, המנהלת את הפרויקטים של עיגול האגורות אל מול החברות, עולה כי ישנה אפשרות לבחור כל עמותה שעברה את מבדק "מידות" לשקיפות ואפקטיביות וועדה ציבורית בראשות נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר,מאיר שמגר.

בסופו של תהליך העמותות עוברות גם סינון קפדני שמתבצע על ידי ועדה ציבורית, וכך מובטחת הגעת התרומות במלואן לארגונים המספקים מקסימום תועלת חברתית לצד שקיפות לציבור והתנהלות תקינה ואפקטיבית.

חברי הוועדה הציבורית בראשותו של נשיא בית המשפט העליון בדימוס מאיר שמגר, פועלים בהתנדבות, וחברות בה גם ג'נט אביעד מנהלת קרן קרב בארץ, ולאה אחדות, מרצה במרכז האקדמי רופין, ובעברה סמנכ"לית מחקר ותכנון במוסד לביטוח לאומי. עיגול לטובה ממומנת על ידי שלושת מייסדיה ועל ידי תרומות מזדמנות, כעמותה רשומה בפני עצמה.

 

גם בעבודה

אפשרות נוספת לתרומה היא דרך תלוש השכר. כך שאם קיבלת 45 אגורות נוספות למשכורת, תוכל לעגל אותן כלפי מעלה ולתרום 55 אגורות לעיגול לטובה, שתעביר את הכסף לארגון לו אתה מעוניין לתרום.

התרומה מתבצעת באמצעות מנגנון שהוקם המיושם בחברות האשראי ובתוכנת השכר. בסוף החודש שוקדת מנהלת החשבונות של העמותה על מלאכת חלוקת הסכומים לעמותות ולמוסדות שנבחרו על ידי התורמים.

כיום ישנן כ-20 חברות הרותמות את העובדים שלהן למען תרומה לעמותות, באמצעות עיגול השכר. ישנם מקומות עבודה שתרומה מסוג זה היא חלק מהתרבות הארגונית שלהן.

ניוז לטר שמקבלים מנהלי משאבי אנוש בארגונים שונים מציע לרתום את העובדים לעגל לטובה את משכורתם. מצד אחד ישנם עובדים שעשויים לחשוב שהדבר מהווה מטרד וחדירה לפרטיותם, וגם עשויים להשיב כי הם תורמים באופן עצמאי. אך האמת היא שחוסר האקטיביות מצד התורם פרט להרשמה הראשונית, היא יתרון גדול מאוד, הגורם להם להישאר נטולי תירוצים.   

העמותות הנבחרות, כמו עיגול לטובה בעצמה, אינן מקבלות את הפרטים האישיים אודות התורם ואין להן דרך ליצור עמו קשר.

 

ועיגלת לרעך כמוך

רק לידיעה, יש לכם אפשרות לתרום גם לעצמכם. תוכנית חיסכון באחד הבנקים מאפשרת לעגל לטובה כמה שקלים למען חשבונכם הפרטי, מכל עסקה לא עגולה שביצעתם. השיקול הוא שלכם, אך חייבים להודות שלעתים אנו שוכחים שיש כאלה שבאמת זקוקים לשקלים האלה יותר מאתנו. במיוחד לאור הנתונים שסכום התרומה הממוצע בחודש באמצעות כרטיס אשראי עומד כיום על ארבעה שקלים, ובאמצעות תלוש המשכורת, כחמישה שקלים וחצי.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה