6 שאלות לשאול בטרם מפטרים עובד

6 שאלות לשאול בטרם מפטרים עובד

לא פשוט לעמוד במצב של פיטורי עובדים. לעיתים, גם אם ניסית כל שביכולתך להשאיר את העובד בחברה, הליך הפיטורין הוא בלתי נמנע ועליך לבצע זאת

שיתוף
משאבי אנוש ומיתון

משאבי אנוש ומיתון

בטרם אתה מניף את הגרזן, ישנם מספר שיקולים מכריעים שעליך לשקול אותם ברצינות ולטפל בהם בזהירות יתרה, על מנת שלא למצוא את עצמך חלילה עובר על החוק.

להלן 6 שאלות שעליך לשאול את עצמך בטרם אתה מפטר עובד:

1. אני שומר על מדיניות החברה?

השאלה הראשונה עוסקת במדיניות החברה. גם אם ההחלטה לפטר עובד היא לגמרי שלך ושל המנהל הישיר של אותו עובד, עליך לשים לב אם אתה פועל על פי מדיניות החברה בהקשר לפיטורין. לחברות ישנה מדיניות שונה לגביי פיטורין ועליך לוודא כי אתה מכיר את המדיניות הזו ופועל על פיה. המדיניות יכולה לכלול צעדים שיש לבצע בעת תהליך הפיטורין, שיחות עם כמה גורמים בהנהלת החברה, העברת התפקיד של העובד שפוטר למחליף שלו וכן הלאה.

2. האם אני הוגן?

רגע לפני הפיטורין, גם אם אתה סמוך ובטוח שיש לפטר את העובד, בצע חשיבה נוספת. האם אתה הוגן באשר לפיטורין שלו? האם אתה מפטר אותו בעקבות שמועות? בעקבות תלונות של המנהל הישיר שלו? או לאחר שביצעת בדיקה מקיפה שאכן העובד ראוי להיות מפוטר. האם עשית כל שביכולתך למנוע את הפיטורין? קיימת שיחות עם העובד ואזהרות לגביי המשך תפקידו בחברה? שאלות בנושא הגינות הן משמעותיות, לא רק למען העובד שפוטר, גם עבורך.

3. האם אני מכיר היטב את החוקים?

דיני העבודה אינם גמישים בנושא פיטורין. ישנן סנקציות קשות הניטלות על מי שמפר אותם. לכן, בטרם אתה מפטר את העובד, חשוב מאוד שתשאל את עצמך שוב ושוב האם אתה יודע ופועל בדיוק על פי חוקי העבודה בנושא הפיטורין. האם קיימת שימוע לפני פיטורין על העובד? האם אתה יודע כמה זמן התראה מראש עליך לתת לו? את גובה הפיצויים שעליו לקבל? עבור שוב על החוקים בטרם אתה מבצע את שיחת הפיטורין, על מנת להגן על עצמך ועל החברה בה אתה עובד.

4. האם תיעדתי את סיבת הפסקת העבודה?

סיבת הפסקת העבודה צריכה להיות מתועדת במכתב בפיטורין וכן בשימוע לפני הפיטורין, בנוסף לשיחת הפיטורין עצמה. שאל את עצמך האם תיעדת את סיבת הפיטורין בכל מקום נדרש, והאם העובד מבין היטב מדוע הוא פוטר וכן ניתנה לו אפשרות קודמת לתקן את הסיבה הזו.

5. אילו קצוות רופפים עליי לסגור?

שאלה נוספת שחשוב לשאול את עצמך בטרם אתה מפטר עובד, האם סגרת את כל הקצוות הפתוחים?! האם אתה זוכר לעדכן את העובד לגביי הזכויות שלו, לבקש ממנו לבצע חפיפה בתפקיד למחליף שלו, אתה זוכר להחתים אותו על כל הטפסים שעליו לחתום, לבקש ממנו להחזיר את כל הציוד במידה וישנו ברשותו, וכן הלאה.

6. האם אני יודע להכיל?

הצורה בה העובד יעזוב את החברה, עשויה להשפיע משמעותית על התדמית שלה. עובד שיעזוב חברה בעודו ממורמר וכועס, עשוי להוציא שם רע לחברה במהירות וליצור נזק תדמיתי קשה לתיקון. לכן בטרם אתה מפטר את העובד, שאל את עצמך – האם אני מסוגל להכיל? האם אתה יודע להיות אמפתי וקשוב לשאלותיו ותסכוליו? האם תדע לכוון אותו בהצלחה לדרכו החדשה? האם תדע להכיל את הכעסים שלו גם אם הם יופנו כלפיך, ולטפל בהם בחוכמה? במידה ואתה מתקשה בכל אלו, רצוי שיהיה מישהו לצידך, מנהל בכיר או עובד נוסף מטעם משאבי אנוש בחברה, שיודע לבצע את תהליך הפרידה בצורה האופטימלית ביותר.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה