שיתוף

משבר הקורונה הותיר עובדים רבים בתחושת בידוד. חיי העבודה כפי שרובם המכריע של העובדים הכירו, השתנו לבלי היכר, והשפיעו מאוד על רווחתם האישית של העובדים.

יש חשיבות רבה לכך שהנהלות בכירות של ארגנים יכירו בעובדה שהמשאב האנושי שלהם עבר חוויה מאוד ייחודית ומעצבת, שצפויה להשפיע על הצלחתם של הארגונים במהלך השנים הבאות. המשמעות היא שיש חשיבות רבה לשיפור ושדרוג חווית העובדים.

יצירת מחוברות עובדים וחווית עובדים חיובית דורשת ממחלקת משאבי האנוש של כל ארגון, בכל תחומי העיסוק, הרבה מאוד יצירתיות וחדשנות.

יש 6 דרכים שמאפשרות למעסיקים לשפר את חווית העובדים ולסייע להם להרגיש שיש להם תמיכה מצד הארגון:

1 תכנון אסטרטגיה של חווית עובד חיובית לרבות קביעת מדדים שישקפו באיזו מידה הושגה המטרה:

יש לבנות מודל שממחיש את תהליכי היישום של האסטרטגיה, שניתן יהיה להשתמש בו בקלות ובפשטות. כדאי לבנות את המודל באופן שיאפשר להגביר את מחוברות המנהלים והעובדים כאחד.

2 פעילויות רווחה:

תהליך החזרה לעבודה הינו מלחיץ עבור עובדים שחזרו לעבוד במשרד לאחר חודשים ארוכים בהם עבדו מהבית. ארגונים יכולים לנסות לשנות זאת על ידי הענקת פעילויות רווחה נפשית ופיזית כאחד. פעילויות ספורט הן דרך מצוינת לגיבוש העובדים ובה בעת לאפשר להם להוציא אנרגיה ולחזור לכושר.

במישור הנפשי, כדאי לתכנן אירועים להמשך – במהלך כל השנה – שפונים לכולם. יש להקשיב למה שהעובדים רוצים לעשות ולמצוא דרכים ליישם זאת.

זאת יכולה להיות פעילות בסיסית כמו לצאת למפגש חברתי בפאב או מסעדה או כל דבר שיעודד אינטראקציה, כשכל חברי הצוות נמצאים ביחד מחוץ לעבודה היומיומית.

3 להקשיב למצוקות העובדים:

אסטרטגיית רווחה שלמה צריכה ליצור מרחבים בטוחים לעובדים, שבהם הם יכולים לדבר בפתיחות ובכנות על המתח והדאגות שיש להם, בפרט בתקופה הנוכחית.

יש לוודא שיש עובדים שהם יכולים לדבר איתם ללא חשש מפני תוצאות שיפגעו בהם. חשוב לתת לעובדים תחושה שהם יכולים להביע את החששות והדאגות שלהם הקשורים לעבודה, במקום לתת לתחושות הרעות שלהם לתסוס מבפנים.

4 מפגשים קבוצתיים:

כדאי לערוך מפגשים קבוצתיים המעודדים את כל המשתתפים להציג את הערך שהם יכולים לתרום לחברה, בדרך שלהם. פגישות כאלה מספקות הזדמנות לכולם להיות חלק משיחה.

במקביל, כדאי שהמנהלים הישירים ינהלו עם כל אחד מהעובדים הכפיפים להם שיחות בארבע עיניים. פגישות קבועות מסוג זה הן דרך מצוינת ליצור קשרים מעמיקים יותר, לבנות אמון ולבנות יחסי אנוש טובים בעבודה.

5 שיפור בסביבה הפיזית:

אור טבעי במידת האפשר, כיסאות נוחים ועמדות עבודה יחודיות יכולים להגביר משמעותית את חווית העובדים. לאפשר למשרד להיות מקום בו העובדים יכולים להירגע ולהרגיש חלק ממטרה קהילתית.

6 לספק תדיר אוכל בריא:

פירות וירקות טריים זמינים יסייעו לעובדים שלכם להישאר עירניים במהלך היום. זה יכול לסייע רבות לעובדים שפספסו ארוחה במהלך היום ולקראת סוף יום העבודה הרעב מציק להם. פרט לכך, העובדים יחושו שהארגון מגלה אכפתיות כלפי בריאותם.

 

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה