שיתוף

אתם נמצאים במצב לא נעים כאשר עובד שלכם מציג ביצועים כושלים באופן רציף ואף מרעיל את סביבת העבודה ואין יותר מוצא מלהיפרד ממנו לשלום.

בטרם אתם משחררים את העובד, ישנם מספר שיקולים מכריעים שעליכם לבצע בזהירות. אם אתם לא תבצעו אותם בזהירות רבה, תוכלו למצוא את עצמכם בבית משפט – מצב מאוד לא רצוי.

אחת הדרכים להימנע מלהגיע לבית משפט היא לשאול את עצמכם 5 שאלות בטרם אתם מפטרים את העובד שלכם:

האם אני שומר על מדיניות החברה?

אם לחברה שלך יש מדיניות בפיטורי עובדים, ככל הנראה מדובר במדיניות שנכתבה לאחר ייעוץ עם עורכי דין בתחום ולכן יש ליישם אותה בקפדנות. על פי ההנחיות ברב המקרים, יש צעדים ספציפיים אותם עליכם לנקוט בתהליך פיטורי העובד, לדוגמה: שימוע לפני פיטורין שהוא היום בגדר חובה. היצמדו למדיניות הכתובה והשתדלו לשלב בשיחת הפיטורין גורם נוסף מהחברה שישמש לכם עזר.

האם אני הוגן?

בטרם הודעתם לעובד על הפיטורין באופן רשמי, חשבו – האם אתם הוגנים בתהליך? האם אפשרתם לעובד לשפר את עבודתו ולתקן את מעשיו? האם בצעתם שימוע לפני פיטורין שמאפשר לו לחשוב על הדברים ולהשתפר?
האם התייעצתם לגביו עם גורמים נוספים בחברה והחלטתם פה אחד שאין מנוס מלפטר את העובד?! חשוב מאוד לבחון את כל הדברים הללו, כדי להיות שלמים עם עצמכם בתהליך הלא פשוט הזה.

האם אני מיושר קו עם דיני העבודה?

כדי להיות בטוח שאתם לא מפרים את דיני העבודה והחוקים המגנים על העובדים, עליכם לקרוא אותם היטב בטרם תהליך הפיטורין. בנוסף, עליכם לעבור היטב על חוזה ההעסקה של העובד ולראות האם וכמה זמן עליכם לספק לו התראה מוקדמת, מה עליכם לעשות עם פיצויי הפיטורין שלו, וכן הלאה.

ישנם גורמים שלא מאפשרים פיטורין בקלות כגון אם העובדת בהריון, בטיפולי הפריה, וכד'. כמו כן עליכם להקפיד שלא ליפול בתחום האפליה, גם אם אין לכם שום כוונה לכך.

האם התהליך מתועד?

תהליך פיטורי העובד צריך להיות מתועד, מוקלט ורשום, כדי שיהיה לכם גיבוי במקרה שהעניינים יסתבכו. שמרו על כל התכתובת והשיחות עם העובד, כולל בתהליך השימוע לפני הפיטורין. הקפידו לעבור על הכללים לפי מדיניות החברה ובהתאם לדיני העבודה והקפידו לתעד הכל בצורה מסודרת.

מה עליי לעשות אם מעסיק עתידי ישאל אותי לגבי העובד?

זכרו כי במקרה שמעסיק פוטנציאלי יבקש מכם המלצה או בירור לגבי העובד שפיטרתם, המידע היחיד שעליכם לספק הם התאריכים שהעובד עבד אצלכם והתפקיד אותו הוא מילא. כל מידע נוסף שתספק הוא מרצונך בלבד ואינו בגדר חובה, והוא יכול אף לסבך אותך בתביעות אפשריות.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה