שיתוף

בעבר נהוג היה להתעלם מתחושות של שחיקה של עובדים. גישת הארגונים היתה ששחיקת עובדים היא בעייתו של העובד השחוק ועליו להתגבר עליה בעצמו.

כיום כבר רובם המכריע של הארגונים מבינים ששחיקה של עובדים פוגעת בארגון לא פחות מהפגיעה בעובד השחוק עצמו.

בהנתן הנזקים שעלולים להגרם לחברה כתוצאה משחיקת עובדים, ארגונים חייבים לנקוט בגישה יזומה לטיפול בשחיקה של עובדים ובמניעתה.

אסטרטגיות למניעת שחיקה יכולות לכלול שיפור האיזון בין עבודה לחיים אישיים, מתן משאבים לרווחה נפשית, מתן הזדמנויות לפיתוח מיומנויות וצמיחת קריירה, וטיפוח תרבות תומכת במקום העבודה. זה לא רק מועיל לעובדים, אלא גם מגן על החברה מההשפעות השליליות הניכרות של שחיקת עובדים.

לאור כל זאת, בקרב רוב הארגונים כבר קיימת הבנה שהארגון חייב לנקוט צעדים יזומים למניעת שחיקה, כולל יצירת סביבות עבודה תומכות, יישום תוכניות להפחתת מתחים ועוד.

פעולות אלה לא רק מועילות לעובדים אלא גם שומרות על החברה מפני הנזקים המהותיים שעלולים להיגרם משחיקת העובדים.

להלן 5 הנזקים החמורים ביותר שעלולים להגרם לחברה בעקבות שחיקה של עובדים:

1 פרודוקטיביות מופחתת:

  • יעילות נמוכה יותר: שחיקת עובדים מתבטאת לעתים קרובות בעייפות, מה שמקשה על העובדים לשמור על רמת התפוקה הקודמת שלהם. הם עשויים להזדקק ליותר זמן כדי להשלים משימות, ופעילויות פשוטות עלולות להפוך למייגעות וגוזלות זמן.
  • ירידה ביצירתיות: שחיקה יכולה לחנוק את היצירתיות. עובדים עשויים להתקשות לחשוב מחוץ לקופסה, דבר שהינו חיוני לפתרון בעיות ולחדשנות.
  • פגיעה ביכולת קבלת החלטות: כאשר העובד מותש, יכולת קבלת ההחלטות שלו עלולה להיפגע. זה יכול לגרום לבחירות לא אופטימליות, שלאורך זמן יכולות להשפיע לרעה על ביצועי הארגון.

2 היעדרות מוגברת:

  • בעיות בריאות ותשישות נפשית: שחיקה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות ונפשיות שונות, כולל חרדה, דיכאון ומחלות גופניות כמו מחלות לב והפרעות במערכת העיכול. כתוצאה מכך, העובדים עלולים לקחת יותר ימי מחלה.
  • חוסר מוטיבציה: לעובדים שחוקים עלולים להיות חוסר מוטיבציה להגיע לעבודה. הם עשויים לקחת ימי מחלה גם כשהם בריאים פיזית, או ימי חופש נוספים.

3 התגברות שיעורי התחלופה:

  • חוסר שביעות רצון בעבודה: שחיקה מתאפיינת הולכת לעתים קרובות יד ביד עם חוסר שביעות רצון בעבודה. עובדים עלולים להרגיש שלא ניתן לנהל את עומס העבודה שלהם, או שהם לא זוכים להכרה במאמציהם. חוסר שביעות רצון זה דוחף אותם לחפש תפקידים מספקים יותר בארגונים אחרים.
  • עלויות התחלופה: שיעורי תחלופה גבוהים מביאים לעלויות משמעותיות לארגון. גיוס, השתלמות והכשרת עובדים חדשים גוזלים זמן ומשאבים.

4 השפעה שלילית על התרבות הארגונית של החברה:

  • רמות מתח מוגברות: שחיקה היא מצב מדבק. כאשר עובד אחד או יותר חווה שחיקה, זה יכול ליצור סביבה מלחיצה שמשפיעה לרעה על עמיתים.
  • מורל נמוך יותר: כוח עבודה שמתמודד עם שחיקה יכול לחוות מורל נמוך יותר. זה משפיע על המוטיבציה, על המחוברות לארגון, על המעורבות במשימות ועל ההתלהבות מהעבודה.

5 עלויות כספיות:

  • עלויות ישירות: עלויות כספיות ישירות שנובעות משחיקת עובדים כוללות תשלום עבור ימי מחלה נוספים, שעות נוספות כדי לפצות על ירידה בתפוקה, ועלות העסקה והכשרת עובדים חדשים שיחליפו את העוזבים.
  • עלויות עקיפות: עלויות עקיפות כתוצאה משחיקת עובדים יכולות להיות משמעותיות וקשות יותר לכימות. הן כוללות את שחיקת הבריאות של העובדים ופגיעה במותג המעסיק של החברה.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה