שיתוף

התפקיד של ניהול כישרונות במחלקת משאבי האנוש הוא בעל חשיבות קריטית. תפקידו של מנהל הכישרונות הוא לאתר את הכישרונות המובילים, לקלוט אותם בדרך הנכונה ביותר, ולשמר אותם על פני זמן, בין השאר על ידי איתור התפקיד המתאים ביותר למימוש הפוטנציאל שלהם.

לכן, מינוי מנהל במחלקת משאבי אנוש, שהינו ממונה על נושא גיוס טלנטים וטיפול בהם לאורך תקופת העסקתם, הופך לאחד האתגרים החשובים ביותר בשנים האחרונות. אחרי הכול, בעלי הכישורים והמיומנויות הם המפתח להצלחתה של כל חברה ולצמיחתה.

להלן 4 שיקולי מפתח שיש לקחת בחשבון בעת שמעצבים את התוכניות לשימור טלנטים:

1 לפתח, ולקדם לשלב הבא, את הגמישות בתנאי העבודה:

משבר הקורונה הבהיר להנהלות הארגונים ולעובדים כאחד, כי כשאין ברירה, גם הארגון הקשיח ביותר יכול להתגמש ולהסתגל.

עם תחילת משבר הקורונה, לוחות הזמנים הותאמו לעבודה מהבית וכך גם שיטות ביצוע עבודה, לרבות שיטות ניהולם של הטלנטים שעברו לעבוד מהבית.

כעת, כאשר משבר הקורונה חלף ברובו הגדול, העולם לא יחזור אל הנקודה בה היה טרם המשבר. מעתה יש לתכנן תוכניות חדשות בכל הקשור לגמישות בתנאי העבודה, לרבות גמישות במיקום הפיזי, לוחות זמנים גמישים, איזון בין חיים אישיים לעבודה וכד.

בד בבד רצוי להציע לעובדים, ובראש ובראשונה לטלנטים המובילים, תכניות בריאות וביטוח בריאות בעלות נמוכה לעובדים ומשפחותיהם והטבות נוספות.

2 ניהול טלנטים מרוחקים:

המעבר לעבודה מהבית אולי החל כמתכונת זמנית, אבל עובדים רבים מצפים להמשיך לעבוד מהבית בטווח הארוך, בין אם באופן מלא או חלקי.

עבור מנהלי הכישרונות זה מהווה אתגר בכל הקשור בניטור העובדים ופיקוח עליהם, בהגברת רמת המוטיבציה, ובכל הקשור למחוברות לארגון ולשאר אתגרי הניהול מרחוק.

3 שיפור חווית העובד:

כל אינטראקציה של עובד עם גורמים אחרים בחברה מהווה חלק בלתי נפרד מחווית העובד. החל בהליך הגיוס, דרך כל שלבי ההעסקה לרבות קליטה, הערכת ביצועים וכו, ועד לעזיבתו של העובד.

כל אחד מהשלבים הללו מהווה פיסה בפאזל של העסקת העובד בארגון. עובדים, ובפרט טלנטים, מצפים מהארגון שיתייחס אליהם כפי שהוא מתייחס אל הלקוחות, אם לא טוב יותר.

כדי להגשים את המטרות הללו של חווית עובד חיובית לכל אורכה ורוחבה של העסקתם של העובדים, על כל חברה לשנות, ולעיתים אף להמציא מחדש, את התהליכים והנהלים, כדי להבטיח שמטרה זו מתגשמת.

4 ניתוח נתוני הכישרונות:

תחום ניתוח הנתונים הקשורים לטלנטים בעלי מיומנויות, הופך יותר ויותר לחלק בלתי נפרד מכל שלב בחוויית העובד.

בארגונים יש כמויות אדירות של נתונים הקשורים לכל עובד. ניתוח הנתונים הללו מאפשר לחברה להתאים כל עובד לתפקיד המתאים לו ביותר על פי תכונותיו, כישוריו, הידע שרכש, המיומנויות הייחודיות לו.

בד בבד, ניתוח הנתונים הללו מאפשר להתאים לכל עובד את ההכשרות וההדרכות הדרושות, לבדוק את טיב ביצועיו ולהתאים לו במדויק את רמת השכר ושאר מרכיבי חבילת התגמול המגיעה לו.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה