לאמן את המוח לניהול

לאמן את המוח לניהול

יש אנשים שנולדים עם כישורי ניהול, זה נכון. אבל גם מי שלא ירש את הגנים האלה, יכול לאמן את עצמו ולהפוך למנהל טוב יותר, או לפחות לקבל החלטות בצורה יעילה

שיתוף

כישורי ניהול הם יכולת מורשת לא נרכשת – או שאתם נולדים איתה, או שלא. אם אתם מאמינים בזה, אתם יכולים להמשיך הלאה, או לקחת בחשבון מחקרים המוכיחים שהמוח יכול להשתנות ואפילו במידה רבה. דוגמאות לכך מוצגות בסדרה חדשה Redesign Your Brain של רשת ABC. השינויים כוללים את תפקוד המוח וגם את האופן שבו הרגשות והאישיות שלנו פועלים. על מנת להשתנות, אתם כן צריכים דבר בסיסי אחד: תודעה שמצויה במצב של צמיחה ולא במצב של קיבעון, ולא משנה עד כמה אתם חכמים, מוכשרים ומשכילים – כי תודעה צומחת פתוחה לשינויים.

רוצים לנהל טוב יותר? הנה כמה טיפים לקבלת החלטות חכמה שאסף אית'ן הייל מ-Fast Company. כל אחד יכול לאמן את עצמו לפעול לפיהם.

1. הגדירו באופן ברור את המצב או את הבעיה שאותם צריך לפתור. כאשר יש לכם הבנה מלאה ככל הניתן של הדבר שצריך להשיג ולהשלים, אתם מסוגלים לקבוע בצורה הטובה ביותר מה צריך לעשות כדי להגיע אל היעד.

2. קבצו את כל הנתונים שקשורים לבעיה. ככל שתדעו יותר, כך ההחלטות שלכם יוכלו להיות טובות יותר. דברו עם האנשים הקרובים ביותר למצב על מנת לקבל את זווית הראייה הנאמנה ביותר למציאות.

3. ערכו רשימה של כל הפתרונות האפשריים. בחנו את כל החלופות – גם אם חלק מהן נראות מגוחכות לחלוטין. ייתכן שרעיונות שנראים בלתי סבירים יציתו חשיבה יצירתית שתיקח אתכם לכיוון שונה לחלוטין ועם זאת יעיל, או שאפילו יימצא בהם הזרע לתשובה המדהימה שלה אתם זקוקים כדי לפתור את הבעיה.

4. ערכו רשימה של כל ההשלכות האפשריות. כל פעולה, מן הסתם, מובילה לתגובה. כאשר אתם מתלבטים בין כמה אפשרויות, שקלו אילו מביניהן עשויות להוביל להשלכות בלתי צפויות ובלתי רצויות, בעיקר כאשר מדובר בהחלטה כבדת משקל. כל שינוי בקנה מידה גדול יגרור תגובה בקנה מידה גדול, כך שעליכם לוודא שאתם מסוגלים להחזיק את הכל תחת שליטה.

ישנם מצבים שבהם אתם נדחקים לפינה ונאלצים לקבל החלטות במהירות ואין לכם זמן להזין את המוח בנתונים וברעיונות כפי שצוין לעיל. במצב כזה מציע הייל:

1. חשבו על מצבים מהעבר ועל ההשפעות של החלטות קודמות. אם המצב דומה לכזה שכבר חוויתם בעבר, סקרו את מה שעשיתם אז ובדקו האם הדברים תקפים להווה. בכל מקרה היזהרו מבחירה בגישת "פיתרון אחד לכל", בעיקר אם יותר מדי היבטים של הבעיה המסוימת שונים מאלה שהיו במצב הקודם.

2. הביטו אל העתיד ואל המשמעויות שיכולות להיות להחלטה זו. נתחו במהירות האפשרית אילו מין השלכות יהיו להחלטתכם על המצב הכללי. חשוב שתסקרו את ההשלכות כך שהחלטתכם לא תוביל לאסון.

3. קבצו את כל המידע שאתם יכולים לאסוף בזמן קצר. גם אם השעון מתקתק, נסו לשים יד על כמה שיותר נתונים חיוניים. ייתכן שלא תוכלו לגלות את כל מה שאתם רוצים לדעת, אבל יש לקוות שתצליחו למצוא את כל מה שאתם צריכים לדעת.

4. הקשיבו לאינסטינקטים שלכם והקשיבו גם להיגיון שלכם. ככל שאתם מנהיגים מנוסים יותר, כך גדול יותר הסיכוי שהאינסטינקטים שלכם יובילו אתכם אל ההחלטה הנכונה. אל תשכחו שהצורך לקבל החלטה במהירות מכניס אתכם ללחץ והיו מודעים לכך שלחץ משפיע על החשיבה. בדקו כיצד לחץ השפיע על החשיבה שלכם בעבר ונסו לוודא שהתודעה שלכם צלולה עד כמה שניתן כאשר אתם שוקלים את האפשרויות שבידיכם. פאניקה, אתם יודעים, היא לא מקבלת ההחלטות הטובה ביותר.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה